Høst

Alt som har vokst gjennom sommeren er nå klart til å høstes og spises, det er mye glede i å dra opp de første gulrøttene og kjenne at sukkerertene knaser mellom tenna. I skogen er bær og sopp modne og bare venter på å bli plukket av flittige barnehender. Sauene kommer tilbake fra sommerbeite, og jordene rundt gården yrer av liv. Gjennom hele året legger vi de aller fleste turene våre til hytta vår eller til andre steder i Engelsrudskogen, og høsten er intet unntak. hele året tilbereder vi minst ett måltid i uka på bål, maten smaker rett og slett bedre når den tilbereds ute.

Vinter

I det den første snøen faller, finner vi fram ski og akebrett. Vi har vår egen snøscooter og kjører opp løyper på jordene og på Ulvenvannet. Noen ganger, når snøen glimrer med sitt fravær, men det allikevel er kaldt, blir Ulvenvannet forvandlet til verdens beste skøytebane, og vi kan nyte glatte dager med både skøyter og sparkstøtting.

Vår

Lammingen er årets høydepunkt og vårens vakreste eventyr. Omtrent 300 lam kommer til verden på gården, og dette er vi selvfølgelig med på. Mange lam blir kopplam, og de er veldig glade i kos, og kos er vi gode på!
Vi har egen kjøkkenhage i barnehagen. Når våren så smått banker på døra, sår vi ulike grønnsaker som vi passer godt på fram til de blir satt i jorda så snart frosten har sluppet taket. Så er det bare å glede seg til høsten når vi kan sanke inn det vi har sådd.

Sommer

Om sommeren bruker vi Ulvenvannet og Padderudvannet flittig til både bading og båtturer. Blir det for varmt kan vi søke etter skygge i Engelsrudskogen. I skogen utforsker vi insekter, fanger frosker og rumpetroll (som vi selvfølgelig slipper ut igjen), vi studerer blomster og følger nøye med på fuglene som flittig mater sine nyklekkede unger.